Hoe haal ik mijn gelijk bij een letselschade?

05/04/2014 at 10:48
filed under blog

Misschien heeft u wel eens van die absurde rechtszaken in Amerika gehoord? Waarbij mensen miljoenen dollars krijgen betaald voor iets onbenulligs. De cultuur en het rechtssysteem in Amerika laten dit soort dingen toe. Iets wat er ook erg vaak gebeurd is het uitkeren van geld aan mensen die een letselschade hebben opgelopen. Dit is iets wat ook in Nederland gebeurd. Het zal je maar gebeuren, er wordt jou letsel aangedaan. Daar wil je natuurlijk voor worden gecompenseerd, je hebt er immers niet zelf om gevraagd. Als er iets is voorgevallen waarbij je letsel op hebt gelopen, is het natuurlijk belangrijk om medische hulp te krijgen. Daarnaast is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen.

Dat is toch heel ingewikkeld?

Dat valt best mee. Natuurlijk is het altijd een stap om een advocaat in te schakelen. Maar in veel gevallen zul je een rechtszaak moeten voeren om je gelijk (en een passende vergoeding) te krijgen. Daar heb je dus een advocaat voor nodig. Nog niet zo lang geleden gebeurde het vaak dat mensen met letsel dit erbij lieten zitten. Waarom? Omdat een advocaat duur is, en het nooit 100% zeker is of je de zaak gaat winnen. Dit is natuurlijk geen goede zaak, want als je letsel is aangedaan moet je hiervoor je recht kunnen halen. Ook als de financiele middelen er niet zijn.

No cure no Pay

Maar een advocaat mag toch helemaal niet op no cure no pay basis werken hier in Nederland? Correct. Daar is echter een kleine uitzondering op. Voor advocaten die werken aan een letselschade zaak is dit sinds de start van 2014 wel mogelijk. De regering heeft hier een besluit in genomen. De advocaten mogen nu deze zaken aannemen. Ze worden vervolgens betaald op het moment dat de zaak gewonnen is. Wat ons betreft een goede ontwikkeling dus.

no comments

RSS /

Comments are closed.