Bespaar geld door zuinig met energie om te gaan

08/27/2014 at 08:13
filed under blog

Met stijgende energieprijzen, een slechtere economie en een grote bewust zijn voor het milieu proberen veel Belgen energie te besparen. Het is goed voor de portemonnee, en beter voor het milieu. Er zijn diverse manieren om energie te besparen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om minder gebruik te maken van warm water. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door minder vaak te douchen (1 keer per dag in plaats van 2 keer). Dat zal veel energie schelen, omdat gas vaak 1 van de grootste uitgaves op het gebied van energie is in een huishouden. Ook kunt u gebruik maken van LED lampen, die minder elektriciteit verbruiken. Alhoewel deze wel duurder in de aanschaf zijn, verbruiken ze aanzienlijk minder energie.

Warm water via de zon

Als u het een stapje verder wilt zetten, kunt ook overwegen om te kiezen voor een zonneboiler. Misschien heeft u er wel eens van gehoord, misschien ook niet. Het is een boiler (die voor warm water zorgt) die wordt opgewarmd door gebruik te maken van de zon. Alhoewel de zon niet altijd schijnt, produceert deze toch warmte en energie. Deze energie kan worden gebruikt om uw water op te warmen. En zo kunt u flink besparen op 1 van de grootste uitgave posten van uw energie rekening. Namelijk aardgas. Een zonneboiler is vrij populair in België. En u kunt de investering redelijk snel terug betalen. Hoe duurder het gas namelijk wordt, hoe sneller uw investering zichzelf terug zal betalen.

Premie beschikbaar

Daarnaast kunt u een premie aanvragen voor een zonneboiler. Hierdoor wordt een groot deel van uw zonneboiler al vergoed. Natuurlijk blijft er een deel over dat u zelf zult moeten betalen. U zult versteld staan hoe laag dit bedrag kan zijn. Vergelijkbaar met de prijs van nieuwe types condensatieketels. Mocht u dit geld niet direct beschikbaar hebben, dan is er weinig aan de hand. U kunt namelijk het bedrag in een periode van een jaar aflossen. Zo betaald u een vast bedrag per maand, en kunt direct al energie gaan besparen.

Installatie van de boiler

Zonneboilers worden overigens vaak door een installatie bedrijf geplaatst. Er zijn mensen die dit zelf doen, maar voor optimaal gebruik is dit verstandig om uit te laten voeren. Zonneboilers zijn erg populair, en dat is ook logisch. Als u tot wel 70% op uw kosten voor warm water kunt besparen zult u veel geld overhouden. Daarnaast maakt u efficiënt gebruik van de energiebronnen die de natuur ons geeft.

no comments

RSS /

Comments are closed.